30 Ocak 2007 Salı

Dünyayı Internet Şekillendirecek

Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos Zirvesi, geçtiğimiz günlerde yine son derece geniş bir katılımla gerçekleşti. Bu yıl zirvenin tartışma konuları arasında, Web 2.0 ve online networking de önemli bir yer tutuyordu.

"Web 2.0 Dünyayı Nasıl Şekillendirecek" başlıklı oturumda dünyanın en büyük web platformlarının yöneticileri, yeni nesil uygulamaların medyadaki etkisini tartıştılar. Katılımcılar, online ortamda insanlararası iletişimin internetin geleceği olduğunu belirttiler. Panelistler ayrıca internette başarının artık farklı şekilde ölçüldüğünü belirttiler.

Amerika merkezli tanınmış web uygulaması Flickr'ın kurucu ortağı Caterina Fake, "Artık web sitelerinin ayda kaç sayfa gösterdiği önemli değil. Bunun yerini, sitede insanlar arasında kaç bağlantı yapıldığı bilgisi aldı." sözleriyle yeni nesil platformların başarı kriterini özetledi.

İngiliz üst düzey politikacı Gordon Brown, yaptığı konuşmada her saniye yeni bir blog açıldığını, ve her gün bir milyon kişinin internet kullanmaya başladığını belirterek "Gündem artık farklı bir yolla şekilleniyor. Ama henüz politikacıların bunun farkında olduğunu sanmıyorum." dedi.

İnternet'te tüm dünyanın büyük bir heyecanla izlediği bu büyük değişimin yaşamımızdaki etkileri, önümüzdeki yıllarda daha net gözlemleniyor olacak sevgili arkadaşlar...

1 yorum:

faik murat unel dedi ki...

Televizyon'da zapping yaparken takıldığım bir söyleşide, konuşmacı:
"Amerikan halkı Irak'la ilgili bilgileri medyadan değil BLOG'lardan takip etseydi, Irak'da durum bu olmazdı."
dedi.

İlerde köşe yazarlarının yerini BLOG yazarları alacak belki de.