7 Şubat 2007 Çarşamba

Türk çorapçılardan Wolfowitz’e 12 çift çorap

Türkiye ziyareti sırasında delik çoraplarıyla gündeme gelen Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’e Çorap Sanayicileri Derneği, 12 çift erkek çorabı gönderecek.

ÇSD Başkan Yardımcısı Ümit Özüren, yaptığı açıklamada, Çin etkisinden dolayı fiyatların oransal olarak düşmekle birlikte Türk çorap sektörünün üretim miktarını koruduğunu, AB’deki ağırlıklarının devam ettiğini söyledi.


Özüren, Türk çorap ihracatının yüzde 90’ının AB’ye yapıldığını belirterek, şunları kaydetti: “İhracatın ABD’deki payı ise çok düşüktür. Wolfowitz’in Türkiye’yi ziyaretinde delik çoraplı fotoğrafıyla gündeme gelmesi de Türk çorabının ABD’ye çok gitmemesinin nedenini açıklıyor. ABD’de ağırlıklı olarak Çin çorabı ithal ediliyor. Wolfowitz’in de giydiği çorap, muhtemelen Çin çorabıdır. Aksi halde o çorabın o şekilde yırtılmış olması için çok uzun süre kullanılması gerekirdi. Eğer bizden alsalardı böyle dertleri olmazdı. Bizim çorabımız çok kaliteli. Türk çorabının kalitesi AB’ye yapılan büyük miktarlı ihracatla da ispatlanmıştır.”Yaşanılan olayın büyük bir talihsizlik olduğunu ve bir çorapçı olarak görüntünün hoşuna gitmediğini ifade eden Özüren, ÇSD olarak kaliteli Türk çorabına dikkat çekmek üzere Paul Wolfowitz için Dünya Bankası’nın ABD’deki merkezine 12 çift erkek çorabı göndereceklerini ifade etti.


Kaynak : NTVMSNBC

Hiç yorum yok: